Varászlatos illóolajok – 1. rész: Citrom

A citrom üde, friss, könnyű és vidámságra hívó illatát gyakorlatilag mindenki szereti. Ennek megfelelően tökéletes választás, ha ismerkedünk még az illóolajok világával, vagy szeretnénk azt megmutatni családtagjainknak, barátainknak, kollégáinknak vagy tanítványainknak. 

Sikerünk ezzel garantált! 

Mit is ad nekünk?

A ragyogó sárga színű, gömbölyded formájú citromnak már a látványa is sejteti, hogy mi vár ránk, ha kiválasztjuk: üdeség, frissesség, vidámság és könnyedség. Akár önnállóan, akár keverékben használjuk az illóolaját, a fentieken túl energetizáló, immunerősítő és légfertőtlenítő hatását is élvezhetjük.

Tulajdonságai

(Ha az immunrendszer erősítése részletesebben érdekel, kérlek, olvasd el az erről szóló bejegyzésemet.)

Hol és mire használató?

Mivel friss, üde illata általánosan kedvelt, ráadásul az egyik legkiválóbb légfertőtlenítők egyike. A citrom illóolaj így bátran alkalmazható iskolában, óvodában, munkahelyen, orvosi rendelőben vagy jóga stúdióban is.

Terápiás javaslatok

Jógaórán is használható?

Valamennyi gyakorlási program kiváló kiegészítője, támogatója a citrom illóolaj, hisz fokozza a koncentrációt, energetizál és még fel is vidít minket fokozva így jelenlétünket a jóga órán, emelve optimizmusunkat és energiaszintünket. 

Citrom illóolajának eredete, kinyerése

A citrom 3-5 m magas örökzöld citrom fákon terem, melynek ágai tüskések, levelei szélesek, ellipszis alakúak és szabálytalanul fűrészes szélűek. 

Őshazája Dél-Kelet-Ázsia, de hasonló klímájú területeken is megél (akár Magyarországon is). 

Érdekesség, hogy a citromfa ősei már megtalálhatók voltak az egyiptomi kertekben is, míg 3000 évvel ezelőtt a perzsák leheletüket illatosították a gyümölcs héjának rágásával.

A citrom illóolajat a gyümölcs héjából hidegsajtolással préselik ki: 200 kg aprított gyümölcshéjból lesz 1 kg világossárga illóolaj.

Néhány információ

Én így használom...

Egyik örök kedvencem a citrom: például borús napokon sokszor előkerül, hogy pótolja számomra a napfény vidámságát, frissességét. Ezen kívül munkásabb időszakokban szoktam bevetni, hogy az energia szintemet és koncentrációmat megőrizzem.

Mindezek mellett a tisztító programjaim tökéletes (és kedvelt) kiegészítője, támogatója.

Kapcsolódó termékek

This Post Has 2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről, híreinkről és akcióinkról

Köszönjük, hogy itt jártál!

Kérlek, fogadd el 10% kedvezményt adó kuponunkat!