Aromaterápiás Jóga Szieszta – élménybeszámoló

2020 nyarán az a megtiszteltetés ért, hogy Lengyel Ágnes jógamester felkért a három napos jóga szieszta főtámogatójának. Természetesen igent mondtam. Sőt, el is mentem erre a különleges programra, ahol a jóga és az illóolaj egymást erősítve támogatott minket.

Nyugalom a dombok között

A három napos aromaterápiás jógázás helyszíne a rendkívül békés, csendes Somogyvámos volt, melynek neve talán ismerősen cseng Krisna-völgynek köszönhetően. A madarak szűnni nem akaró csicsergése jelentette a legnagyobb “zajt”. A zöld dombok látványa számomra mindig nagyon megnyugtató. Így volt ez most is.

Szálláshelyünk: Rádhé Resort

A program helyszínét a jóga filozófiája teljesen áthatja: korszerű, világos, praktikus és letisztult, amit egy gyönyörű, élettel teli kert ölel körül. Mindez nem meglepő, hiszen nevében is szerepel, hogy meditációs központ. 

Vegetáriánus étkezéseinket szintén ők biztosították: kicsinek tűnő, laktató finomságokkal leptek meg minket (általában). 

Illatóolajok a jóga órákon

Bevallom, erre voltam a leginkább kíváncsi. Az illóolajok és a jóga kapcsolatára egy olyan jógatanárnál, aki már évek óta kombinálja őket, és élvezi ő és valamennyi tanítványa az egymást erősítő hatásukat. Szerintem én is ennek köszönhetően fejlődtem ilyen sokat ezen a három napon!

Minden óra alatt a “háttérben” párologtattak illóolajat, valamint az óra elején, közepén és a relaxáció előtt is kaptunk általában 1-1 cseppet. Sőt legutolsó alkalommal a saját illóolaj keverékünket használhattuk, amit előző délután állíthattunk össze. 

Dinamikus jóga óráink

Az órák – Ágnes személyiségével összhangban – dinamikusak, lelkesítők, vidámak voltak, amit vagy egy-egy gyakorlattal, mudra magyarázatával vagy zenével Ágnes tovább fűszerezett.

Egyensúly és nyújtó gyakorlatoknak hála stabilabban és rugalmasabban éreztem magam a bőrömben a 3. nap végére.

Krisna-völgy egyedülálló élménye

Először jártam Krisna-völgyben, s rögtön egy reggeli, fél 5-kor kezdődő szertartáson találtam magam. Izgalmas és érdekes volt bepillantani egy sosem látott kultúrkör rítuáléjába. (Bevallom, legközelebb úgy mennék, hogy vagy előtte vagy alatta valaki elmagyarázza mi történik, mert a láttottak, hallottak jelentése számomra zavaró homályban maradt.)

Örök élmény marad a szertartás vége, amikor is egy egyre lelkesebb, pozitívabb, lendületesebb és tánclépésekbe forduló közös éneklés hirtelen közös körtáncban folytatódott. Keresztény kultúrkörben nevelkedettként (és táncimádóként) ez furcsa és felemelő élmény volt, hogy közösen énekelünk és táncolunk egy szakrális helyszínen. 

Mindenkinek ajánlom, hogy keresse fel Krisna-völgyet! Az ott lakók befogadóak, nyitottak, a templom és környéke sétára és elmerülésre érdemes.

Nyitottság és generációk

A csoport nagyságrendileg 25 főből állt, összetétele pedig üdítően vegyes: férfiak és nők, családdal és egyedül érkezők, gyerekek, felnőttek és nyugdíjasok egyaránt részt vettek a programon. Mindenki beleadta magáét a gyakorlásba, s így emeltük egymást.

További pozitív élményt jelentett számomra, hogy szinte mindenkivel tudtam beszélgetni, picit megismerhettem az életét, a gondolatait, valamint a jógás útját.

 

Összegzés

Nagyon örülök, hogy részt vettem ezen a csodás három napon. Lehetőségem volt hasonló értékrendű emberekkel beszélgetni, gyakorlásomat mélyíteni és egy békés, nyugodt vidéket megismerni.

Zárásként legyen itt egy különleges kép: négyen voltunk Szilvik a programon, ami nagyon ritka jelenség, mert nem egy sűrűn adott név a miénk.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről, híreinkről és akcióinkról

Köszönjük, hogy itt jártál!

Kérlek, fogadd el 10% kedvezményt adó kuponunkat!