Álom, álom, édes álom, merre jársz?

Az alvási nehézségek és a nyomában járó kialvatlanság (és türelmetlenség) mindannyiunk által ismert jelenségek, hiszen legalább hébe-hóba előfordulnak a zaklatottabb napok, agyalást kiváltó konfliktusok, aggodalom, …

A gond viszont komoly következményekkel járhat, ha állandósul a helyzet: ingerlékenység, fáradtság, koncentráció hiánya, memóriazavar, levertség stb. járhat nyomában.

Vedd komolyan!

Kérlek, vedd komolyan ezt a problémát, és olvasd tovább a cikket, hogy már ma meg tudd tenni az első lépéseket, ha ebben a cipőben jársz, vagy támogatni szeretnéd a hozzád közel állókat a megoldás keresésében.

Illóolajok a könnyű elalvásért és a nyugodt éjszakáért

Vannak illóolajok, amelyek kifejezetten jótékonyan hatnak az elalvásunkra és a nyugodt, hosszú alvásunkra. Segítenek a szorongás csökkentésében, az agyalás megszüntetésében és az ellazulásban, hogy másnap kipihenten, megújult erővel ébredjünk.

Mandarin

A mandarin illóolaja kiválóan oldja a  szorongást, nyugtató hatású és segíti az elalvást. Édeskés illatú illóolaj, mely a gyerekeknél is sikerrel alkalmazható.

Édes narancs

Az édes narancs illóolajának erőteljes nyugtató és stresszoldó hatása van.

Fentieken túl még lazító, érzelmeket kiegyensúlyozó hatása miatt is szeretik.

Tömjén

A tömjén illóolaja lelassítja és mélyíti a légzésünk elhozva ezzel a béke érzését, mindezek mellett még erővel és nyugalommal támogat.

Kiegészítő ötletek a hosszú, nyugodt alvás eléréséért

Az illóolajok mellett számos eszköz áll rendelkezésünkre, mellyel elősegíthetjük a könnyű elalvásunkat, illetve biztosíthatjuk a nyugodt éjszakánkat. Álljon itt néhány egyszerűen bevethető, hogy akár már ma tehess a kipihentségedért:

Írj naplót

Minden este írd ki magadból, hogy mi történt aznap, milyen érzések kavarogtak, kavarognak benned, milyen gondolataid vannak életed különféle területeiddel. 

Mindezt gondolkodás nélkül, őszintén, folyamatosan 20 percen át. Mondatszerekezet és helyesírás most nem számít. Ezzel egyrészt megkönnyebbülsz, illetve észreveszedd, hogy mi is foglalkoztat igazából.

Mindig ugyanakkor menj aludni, és ugyanakkor kelj

Ha kialakítod ezt az egyszerű(nek tűnő) szokást, azzal sokat segítesz a biológiai órádnak, mivel rá tud állni a lefekvés-felkelés ciklusra. Javaslom, hogy a hétvégével se tegyél kivételt, mert utána bajban leszel, amikor “időben” lefeküdnél.

Igyál egy pohár vizet lefekvés előtt

Lefekvés számomra ma már elképzelhetetlen egy pohár víz megivása nélkül. A bevitt víz megnyugtat, hidratál, ráadásul segíti a méregtelenítési folyamatokat is. Nézd meg, hogy rád milyen hatással van! (De óva intelek a túl sok folyadék fogyasztásától, mert akkor egész éjszaka csak mászkálni fogsz a mosdóba.)

Hallgasd meg a relaxációs mesét

Lefekvés előtt hallgasd meg e blogbejegyzésben lévő relaxáló mesét, mely bármely korosztálynál segít az ellazulásban. Kiváló megoldás az is, ha párodat, barátodat, … igazából bárkit, akinek számodra megnyugtató hangja van, felkérsz, hogy olvassa fel neked a mesét. Ha akkor felveszitek, akkor bármikor meg tudod majd hallgatni. 

Kérlek, figyelj oda magadra

Kérlek, vedd komolyan az alvási nehézségeidet mind a magad, mind a körülötted élők érdekében. Vesd be már ma valamelyik fentebbi tipp egyikét, és rendeld meg a legjobban tetsző illóolaj keveréket, hogy pár napon belül már az támogathasson a kipihentséged elérésében.

Kapcsolódó termékek

Egy hozzászólás van ehhez a bejegyzéshez

  1. Szia Szilvia!
    Hát, most már van összehasonlítási alapom, szóló illetve keverék olajok kapcsán. A jóga gyakorlásához nekem a keverék olajok segítenek jobban. Az elején is más illat ferkőzik a tudatomba a közepén és a relax alatt is. Viszont ha egy dologra kell koncentrálni akkor a szóló olajok váltak be jobban. Pl. : ha beszédet kell mondani a citrom és a keserű narancs a bevállt, ha alvási nehézségeim vannak akkor a levendula. Ha csak fél akarom frissíteni a teret magam körül akkor a teafa, a rozmaring és a menta a kedvencek.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről, híreinkről és akcióinkról

Köszönjük, hogy itt jártál!

Kérlek, fogadd el 10% kedvezményt adó kuponunkat!