Immunerősítés illóolajokkal

Beköszöntött az ősz, s talán vele együtt a gondolat is a fejedbe, hogy jó lenne “megúszni” a betegségeket, amik ebben az időszakban elkerülhetetlenek.

Biztos, hogy “elkerülhetetlenek”? Mivel hiszek a megelőzésben, ezért arra hívlak téged, hogy turbózzuk fel az immunrendszerünket, és legalább csökkentsük a betegségek erejét és az e miatt kieső napok számát.

Megelőzés gyógyítás helyett

Bevallom, én egyérelműen megelőzés párti vagyok. Sokkal komfortosabb számomra meginni egy-egy gyógynövényes teát és betenni immunerősítő (és akár felvidító) illóolaj keveréket minden nap, no meg nem otthon felejteni a pulóvert…, mint orrot fújni és köhögni. Ami akár hetekig velem marad.

Neked is ilyen szempontból rizikós időszak az ősz meg a tél? (Ha gyerekes vagy, majdnem biztos vagyok a válaszodban. Egyik barátnőm azt írta a minap, hogy “amikor megbetegednek a gyerekek”, és még ő is kihangsúlyozta, hogy a “ha” verzió nem létezik… Ne feledd, mindenképp tudsz javítani az arányokon az illóolajok segítségével még náluk is!)

Illóolajok az immunrendszer erősítéséért

Ha az immunerősítés terén az illóolajokra gondolsz, akkor (is) jó helyen jársz, hiszen több olaj is serkenti szervezeted ellenálló képességét. Sőt, egyesek közülük légfertőtlenítő hatásúak is, illetve több közülük egészen vidámmá is tudják tenni ezt az egész folyamatot. De lássuk, miket is javaslok így ősz elején “bevetésre”:

A közkedvelt illóolaj az immunerősítés mellett a levegőt is fertőtleníti. Mindezen praktikumok mellett friss, élénkítő illata felvidítja a lelket és növeli a koncentrációs képességet.

A citrom illóolajáról a Varázslatos illóolajok sorozatban már írtam. Tökéletes első, bevezető illóolajnak, mert mindenki szereti! Ha olvasnál még a hatásáról, a használatáról és az eredetéről, ez a bejegyzés neked való.

Illóolaja az immunrendszer serkentése mellett normalizálja a vérkeringést is, illetve élénkíti a boldogsághormonok kiválasztását.

A meleg, friss, tiszta illata könnyűséget és boldogságot közvetít.

Kiváló légút tisztítók és légfertőtlenítők, és több immunerősítő hatású. 

Mindezeken túl fokozzák a koncentrációt, segítik a logikus gondolkodást, és fejfájás esetén is sikerrel alkalmazhatóak.

Az immunerősítés mellett számíthatunk rá élénkítés, felfrissítés és koncentráció terén is. Kiváló társ a munkában, hiszen a fentieken túl illóolajának energetizáló hatása is van.

Kiegészítő ötletek az egészséged megőrzéséért

Az illóolajok mellett számos eszköz áll rendelkezésünkre, mellyel tovább erősíthetjük az immunrendszerünket. Álljon itt néhány egyszerűen bevethető:

Nevess

A nevetés csökkenti a stresszhormonok mennyiségét, növeli az antitestek számát, így fokozza a szervezet ellenálló képességét. 

Mindezek mellett boldogsághormon termelését aktiválja szervezetünkben. Frissítő, ösztönözt, ráadásul rendkívül ragályos, így az emberi kapcsolatainkat is ápolhatjuk általa.

Egyél fokhagymát

A fokhagyma kiváló gomba-, baktérium- és vírusölő, a benne található hatóanyagok legyőzik a betegségeket. Ráadásul a szív- és érrendszeri problélmák esetén is nagyon hatásosan segíti szervezetünket.

Aludj eleget és jól

Mai korban lehet, hogy ez a legnehezebben tartható tanács… (vagy csak magamból indulok ki?) Ugye, ha kipihentek vagyunk, a betegségek is “kevésbé találnak meg”. Viszont nem csak a mennyiség, a minőség is számít, ne feledd! Korábbi blogbejegyzésben már írtam a témáról, ott találsz tippeket az alvásod javítására.

Kérlek, inkább a megelőzésre figyelj, mint a gyógyulásra

Kérlek, adj figyelmet a megelőzésnek. Tudom, hogy mikor már beteg vagy “könnyebb” időt és energiát szánni a kérdésnek, hiszen nincs más választásod. De vajon hosszú távon azzal jársz jobban?

Az a gyanúm, hogy nem, ezért kérlek, vesd be már ma valamelyik fentebbi tipp egyikét, és rendeld meg a legjobban tetsző illóolaj keveréket, hogy pár napon belül már az is erősítse az immunrendszeredet.

Ne halogass, tégy egy lépést a kevesebb betegség felé most.

Kapcsolódó termékek

Egy hozzászólás van ehhez a bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről, híreinkről és akcióinkról

Köszönjük, hogy itt jártál!

Kérlek, fogadd el 10% kedvezményt adó kuponunkat!