Meglepetés a jógaórán – Vendég bejegyzés

Bús Barbara meglepte egy újdonsággal a tanítványait: bevitte az órára a virágos illatú Yogandha Balance roll-onját, hogy azzal gyakoroljanak aznap, hogy megfigyeljék a hatását, gyakoroljanak az általa előhívott mozdulatokkal. Barbara vendégírása következik, melyet ezúton is köszönök!

Először bemutatkoznék...

Bús Barbara vagyok kozmetikus és jóga oktató. Jóga óráim fűszerezéséhez 2 éve használok illóolajokat! Az illatok hozzákapcsolása a gyakorláshoz egy óriási segítség, hogy magunk mögött tudjuk hagyni az aznapi történéseket. A kozmetikából szaladtam én is a jógaórákra, a gondolataimban ott volt, hogy a gyerekeim biztos tanulnak- e otthon, biztos nem felejtettem-e el valamit… de igen, picit elengedni, megérkezni a jógaszőnyegre! Az én ráhangolódásom biztos megtízszereződik, hisz nekem egy illat egy „teleregény”: egyszerűen szövi egymásba a szálakat, emlékeket, képeket idéz meg. Fontos hozzá tenni, hogy mindezt akkor is ha, nem olvasok utána, mivel dolgozik az az adott illóolaj. Nem hagyom magam befolyásolni…

Miért ez a hosszú bevezető?

Ezt tettem most én is gyakorlókkal….

A Balance illóolaj keverékkel az órámra érkezve, csak a megérzésemre hagyatkoztam. Nem beszéltem az illatról, s annak üzenetéről. Nem készültem gyakorlatokkal, úgy mozdultam, ahogy az illat kérte.

Az órán...

Az illat tökéletes az óra elejei ráhangolódásra , könnyed átmozgatásra , majd az óra végi levezetéshez és relaxációhoz. Minden testhelyzetban ott volt a ringatás, s egy üzenet a múltból, ami megidéződött, újra befogadtuk, s újra elengedtük.

S miért a többesszám? Hisz információ nem volt, de az érzés, az emlék szinte ugyanaz!

... megélt tapasztalatok

Arra kértem a gyakorlóimat, ha minden letisztul bennük fogalmazzák meg milyen utat jártak be az Balance illattal:

  • Mikor kisgyerek voltam, s gyöngyvirágos szappannal mostam kezet.”
  • A frissen hegyezett grafit ceruza illata az iskolában.”
  • Találkoztam azzal a kislánnyal aki alsó tagozatos volt, meg is tudtam idézni … éreztem anyukám szeretetét….Nagyon megindító volt, mert most nem vagyunk jóban!”
  • A jázmin a kedvencem, mosolyt csal az arcomra, számomra a tisztaság, a harmónia, a béke illata.”
  • Gyermekkori emlékek, vidámság.”
  • S volt akit elsőre „ taszított, de óra végére szinte igényeltem.”

A Balance az én esetemben pedig egy kis gyermek elindulását idézte, mikor még minden tiszta… boldogság, béke és szeretet. Gyermeki mosoly az arcomon!

Odabenn mi történt

A relaxációban elengedtünk, majd befogadtunk általa!

Elengedtük a zűrzavart magunkból, a jelenből, és befogadtuk egy gyermeki csoda érzetét. Azt a csodát, akik mi is voltunk! Csillogás a szüleink, az édesanyánk szemében. Ezek pillanatok voltak emlékekből, érzésekből, talán a múltból (?)… Vagy a hogyan is lett volna, ha nem így történik érzésből? Talán megéltük, most emlékszünk, majd akarjuk, hogy újraéljük.

A Balance egy fajta kommunikációs csatorna a szívünk emlékei és a jelen között!

Köszönöm az élményt!

Barbara elérhetőségei

Barbara Szegeden tanít hatha flow jógát a Bamboo Beautyban, menjetek hozzá bátran! 🙂

  • Honlap:              www.bambooszeged.hu
  • Email cím:         info@bambooszeged.hu
  • Telefonszám:   30/258-8781

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről, híreinkről és akcióinkról

Köszönjük, hogy itt jártál!

Kérlek, fogadd el 10% kedvezményt adó kuponunkat!