Milyennek találod a maszk hordását?

Kényelmes, szereted? Vagy épp ellenkezőleg, alig várod mindig, hogy levehesd? Fura időket írunk, amikor már az utcára sem mehetünk ki nélküle. Legalábbis egyelőre. A végét pedig nem látjuk még… szóval érdemes megbarátkozni vele, mert még marad az életünkben. (Mondom ezt magamnak is.)

Szerencsére az aromaterápia itt is a segítségünkre siet, így illóolajos roll-onjaink segítségével a maszkodat valamivel elviselhetőbbé teheted.

Nehézségek a maszkkal

“Nem kapok levegőt benne”, “szorongó érzést vált ki belőle”, “lecsúszik, bepárásítja a szemüvegem”, hogy csak néhányat említsek a gyakran ismételt problémák között. Ráadásul ott van annak a kényelmetlen hatása is, hogy a saját kifújt, elhasznált levegőnket legalább részben visszaszívjuk.

Amerikai tanulmány: illóolajokat a maszkra!

A texasi San Antonio egyetemi kórházában végeztek kutatást, melyben illóolajokat tettek a kollégák maszkjaira. Természetesen korábban is használtak maszkot a munkavégzés során, ám lényegesen rövidebb ideig. Ám 2020 meghozta azt a változást, hogy gyakorlatilag egész nap rajtuk volt a maszk, ami viszont szorongást, fejfájást okozott. Szerencsére a dolgozók már használtak illóolajokat a gyógyításuk során, így jött a gondolat, hogy megpróbálják a maszkukon is, hiszen

Nekik beváltak nagyon az illóolajok ilyen használata is.

Hogyan alkalmazd az illóolajokat a maszkodon?

1.) A roll-onnal kend be végig a maszk belső oldalának széleit, vagy ha így számodra túl erős, akkor a külső oldalát.

2.) Tedd fel szeretetteljesen magadra a maszkot, lélegezd be mélyen az illatot, érezd, hogy erősíti az immunrendszered, támogatja a légzőrendszered és megnyugtat.

Milyen legyen a maszkod?

Azt javaslom, hogy újrahasznosítható, textilből készült maszkot válassz, melyet jobb érzés hordani, és amivel kevesebb szemetet termelsz, és így véded a földet.

A textil maszk, ha takarja a szádat és az orrodat, ugyanolyan hatékonysággal véd meg a köhögés, tüsszentés vagy csak a beszéd során terjedő kórokozóktól.

Melyik illóolaj keveréket érdemes kiválasztani a maszkhoz?

Praktikus használata miatt én a roll-onos kiszerelést szoktam javasolni, melyet magaddal is tudsz vinni.

Ha úgy érzed, hogy szeretnéd magad energetizálni, az immunrendszeredet erősíteni a maszk hordása során, akkor a citrusos illatú Salute a tökéletes választás neked.

Ha az immunerősítés témája bővebben érdekel, akkor ez a blogbejegyzés tetszeni fog.

Ha inkább szeretnél nyugodt és kiegyensúlyozott maradni még a maszkban is, akkor a jázminos Balance az ideális számodra.

Ha a biztonság érzetedet szeretnéd erősíteni, akkor a földes-fás illatú Ground lesz a társad ebben.

Nem tudsz dönteni, mert hol erre, hol arra van a szükséged? Ez esetben javaslom mindhárom megvásárlását egy szettben, hogy a kedvezőbb árat is élvezhesd.

Eddigi tapasztalatok

Bevallom, én nem vagyok maszkpárti. Főleg, mert bepárásítja a szemüvegem… De az illóolajokkal mind a saját tapasztalatom, mind az eddig kapott visszajelzések szerint a maszk hordása eljutott a semleges szintre, így mi már szívesebben hordjuk, mint előtte. (Bár nagyon szívesen lemondanék a hordásáról…)

Kapcsolódó termékek

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről, híreinkről és akcióinkról

Köszönjük, hogy itt jártál!

Kérlek, fogadd el 10% kedvezményt adó kuponunkat!