Karácsonyi ajándék relaxációs mese

Áldott, békés karácsonyt kívánok! Szeretnélek meglepni téged és családodat egy ajándékkal, egy relaxációs mesével. A minket érő sok és sokféle inger mellett felnőttnek és gyereknek egyaránt jól esik egy kis szünet, nyugalom és békesség. E mellett a testtudatosság is fejlődik e folyamat során. Tarts, tartsatok velem: akár a videón végighallgatva, akár a bejegyzést tovább olvasva.

Miért tanítsd meg relaxálni a gyermekedet?

Ha a gyermeked megtanul relaxálni, azzal a megnyugvás képességét adod neki. Megtanulja elengedni magát: a testével együtt a kattogó elméjét és a legváltozatosabb érzelmi állapotokat. Képessé válik arra, hogy egy csendes, biztonságos szigete legyen, ahova el tud menni feltöltődni. Megismeri teste jelzéseit: tudni fogja mikor feszült és mikor ellazult. Ezen kívül természetessé válik számára, hogy megfigyelje saját magát. 

És milyen hálás leszel magadnak, ha majd látod őt, amint felnőttként is gyakorolva könnyebben birkózik meg az ezerféle inger, elvárás, feladatok … kavalkádjával!

Relaxációs mese

A Jógakaland jóvoltából született meg nem csak az itt olvasható és hallható mese, hanem teljes mesekönyv is a témában. Nekik köszönhetően már számos szülő elkezdte bevezetni gyermekét a jóga világába játékos, szeretetteli módon. Mindenképp javaslom, hogy keresd fel honlapjukat, egy varázslatos világban találod majd ott magad!

Tippek

A relaxációs mesét érdemes az esti vagy a délutáni altatás során használni kezdetben, mivel akkor már úgyis adott a kényelmes, fekvő helyzet és a nyugodt környezet. Aki relaxálni fog legalább egy könnyű takaróval takarózzon be, hiszen fázva nem lehet ellazulni.

 

Támogatni tudod gyermeked figyelmét, ha megérinted vagy egy puha plüss állattal kedvesen megsimogatod az éppen említett testrészt. Ha te olvasod a mesét, akkor mond lassan, kis szünetekkel, hogy legyen idő a figyelmet odavinni. 

A mese:

Képzeld el, hogy Durmi mackó barlangjában pihensz. Odakint csodaszép színekben pompázik az ég, épp lemegy a nap. Enyhe szellő is fújdogál. Néha még a barlangba is betéved. Szippants bele ebbe a finom szellőbe és vegyél egy mély lélegzetet, majd lassan fújd is ki. Ismételd meg háromszor. Egy, kettő, három. Durmi mackó barlangja az erdő közepén van, csodaszép, hatalmas fák ölelik körbe. Az ágak belógnak a barlang bejárata elé, így odabent félhomály van. Biztonságban vagy. Ide senki nem jöhet be, csak te és Durmi mackó. Meg is érkezik a nagy barna medve is a barlangba és lepihen melléd. Szükségetek is van erre a pihenésre, hiszen erőt kell gyűjtenetek a holnaphoz. Elnyújtóztok a barlangban, a szemetek csukva van. Egyszer csak megérzed, ahogy Durmi megcirógat a pihe-puha mancsával. Végigcirógatja a lábfejedet, a lábszáradat, a térdedet, a combodat. Nem csiklandoz, inkább olyan megnyugtató, finom, puha érzés. Most a hasadon, majd a mellkasodon érzed a lágyságát. Ahol hozzád ér, ott teljesen ellazulsz. A hátadat cirógatja és a vállaidat. Végig a karjaidat, a kezeidet, az ujjaidat. Végül a fejeden és az arcodon érzed a pihét. Finom, puha meleg árasztja el az arcodat. Csak pihensz. Hallod, ahogy a lágy széltől a levelek susognak a fákon. Csak pihensz. Érzed a fű, a bokrok és a virágok illatát. És csak pihensz.

Ezt a mondatot akkor olvasd csak fel, ha nem jó, ha a gyermek elalszik. “Majd hallod, ahogy egyre jobban éled a szél és te is vele ébredsz.”

Támogasd illóolajokkal a relaxációt

A relaxációt a nyugodt környezeten és a lassú beszéden túl természetesen illóolajokkal is tudod támogatni, mélyíteni. Az alábbi illóolajokra érdemes gondolnod:

Egy igazi gyerek kedvenc! A mandarin illóolaja kiválóan oldja a  szorongást, nyugtató hatású és segíti az elalvást. Édeskés illatú illóolaj, mely a gyerekeknél is sikerrel alkalmazható.

Ha alvás, altatás témaköre aktuálisan kihívásokat rejt magában, akkor neked szól az Álom, álom, édes álom, merre jársz? című bejegyzés.

Egy varázslatos virág a damaszkuszi rózsa! A Szeretet illóolaja, ami amellett, hogy felemel, harmonizál és kiegyensúlyoz is.

Áldott, békés ünnepeket!

Zárásként kívánok neked és szeretteidnek áldott, békés, szeretetteljes karácsonyt és mosolyokban gazdag, illatos új évet!

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről, híreinkről és akcióinkról

Köszönjük, hogy itt jártál!

Kérlek, fogadd el 10% kedvezményt adó kuponunkat!