A gyógynövények csodálatosak, de nem csodaszerek

Felmerült benned is a kérdés, hogy mit várhatsz a gyógynövényektől, illetve a belőlük készült teától? Mennyi idő után várhatod a hatást? Egyáltalán meddig fogyasztható egyhuzamban? …

Megkerestem a fenti kérdéseimmel a CsakraTea megálmodóját és alkotóját, a természetgyógyász Mohilla-Makó Zsuzsannát. Lentebb az interjú.

Mit várhatunk a gyógynövényteától, és mit nem?

” A gyógynövények és a belőlük készült teák a szelíd gyógymódok közé tartoznak. Ez azt jelenti, hogy természetes módon, mellékhatásoktól mentesen érik el hatásukat azáltal, hogy az egészséges működés felé terelik a szervezetet.
A szelíd gyógymódok általában kisebb mértékben avatkoznak bele a szervezet működésébe és egyensúlyába, mint a kémiai úton előállított gyógyszerek.”

Mennyi idő után hat?

“Attól függ mennyire összetett a probléma amire a megoldást keressük. A megfázás, felfázás és egyszerűbb légúti betegségek tüneteit 1-2 nap alatt enyhíthetjük teával, inhalálással, illóolajos krémekkel, fürdővel.
Az emésztéshez, anyagcseréhez kapcsolódó gondok 2-4 hét alatt érezhetően javíthatóak attól függően, milyen hosszú ideje áll fenn ez az állapot.
A keringési rendszer betegségei vagy a hormonális problémák (pajzsmirigy, petefészek, IR, cukorbetegség) általában hosszabb idő alatt alakulnak ki, így az érezhető javuláshoz is időt kell adni a gyógynövényeknek. Ilyen esetekben minimum 2-3 hónapos folyamatos kúrát szoktunk ajánlani.”

Egyes gyógynövények fogyasztásánál van maximális kúraidő. Mi a helyzet a CsakraTea esetében?

“A maximális fogyasztási időtartamot monoteákra határozták meg, amikor valaki folyamatosan csak egy növényből készült teát iszik. Keverékeknél ezt nem kell olyan szigorúan tartani, kivéve, ha ez kifejezetten rá van írva a csomagolására.
A CsakraTea keverékek esetében 2 havi (max. 10 hét) folyamatos fogyasztás után 1 hét szünetet vagy váltást javaslok. Ezalatt lehet másik csakrát erősíteni, vagy a Családi teák közül választani.”

Miért jó többfajta növényt keverni?

“1+1 több, mint 2. A gyógynövények esetében erről szól a Bürghi törvény: ha hasonló hatású növényeket megfelelően társítunk, akkor az elérhető hatás erősebb, mintha a keverékben szereplő összetevőket külön-külön alkalmaznánk.
Erre az alapelvre épülnek a CsakraTea keverékek is.”

Ajánlasz egy gyógynövény alapú méregtelenítő kúrát?

” Igen, természetesen. A gyógynövények a lerakodott salakanyagokat fokozatosan oldják ki, így nem terhelik túl a szervezetet egy nagy lökettel. További fontos tényező, hogy viszonylag gyorsan már látszódnak a kúra eredményei, így a folyamat legvégéig meglesz a motivációnk. Javaslatom, hogy legalább évi két alkalommal, praktikusan tavasszal és ősszel, végezzünk egy alapos takarítást a testünkben CsakraTeák segítségével.”

Engedd meg, hogy én is hozzászóljak e témához, hiszen a Belső Ragyogás tisztító program alapját is a CsakraTeák jelentik, így az tökéletes példája a méregtelenítő kúráknak. 

Köszönet

Köszönöm Zsuzsannának válaszait. Ezek után már tudatosabban fogom inni a teákat! Bár a választás ettől még mindig nehéz maradt… Tényleg mindegyik finom is amellett, hogy erősítően, gyógyítóan hat.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről, híreinkről és akcióinkról

Köszönjük, hogy itt jártál!

Kérlek, fogadd el 10% kedvezményt adó kuponunkat!