Itt a tavasz, vár az már

Bár az idei február farsang és báli szezon nélküli az enyhe idő, a napfény fel-felcsillantja a tavasz közelségét, s valljuk be, ezzel a kedvünk is derűsebb. 🙂 Hoztam neked néhány illóolajat, mely akár még a szeretett hidegben kuckózós hangulathoz, de akár a tavaszra hangoláshoz is tökéletes választás.

Hiszen például a virágok lehetnek a meleg otthon illatai ugyanúgy, mint a virágzó rét felől fújó tavaszi szellőé. 🙂

Mely illóolaj keverékek támogatóak ebben az átmeneti időben?

Kedvencem, amikor az egész teremet áthangolom az illóolajok segítségével. És ha már az előbb a virágokat említettem, akkor kezdjünk előbb velük:

Levendula és rozmaring megnyugtató mégis koncentrációt támogató lágy keveréke. Eszünkbe idézi a tavaly tavasz végi levendulás programokat, ugyanakkor a most esedékes feladataink elvégzésében is velünk van.

Damaszkuszi rózsa és ylang-ylang szivet melengető keveréke. Meghitt, békés hellyé változtatja terünket, ahol “olyan jó lenni”. Ahol megnyugszik, otthon érzi magát a lelkünk. A virágok puhasága pedig körbeölel minket.

Zen

Édes narancs és atlasz-cédrus évszaktól függetlenül megnyugtat, ellazít, a napi stressz a múlté lesz általa. A tavasz könnyedségét idézi az illata a citrusnak hála, ugyanakkor a cédrus mégis tartást, erőt ad, ami támogat a változások kezelésében, megélésében.

Mi van, ha nem tudsz párologtatni?

Persze vannak helyzetek, amikor nem lehet/tudjuk a diffúzorunkat bekapcsolni/magunkkal vinni. Szerencsénkre a Yogandha megoldotta ezt a problémát bőrre kenhető roll-onjaival 🙂 :

A jázmin könnyed, virágos illata ragyog ki először ebből a keverékből, mely lágy, mégis erőteljes kiegyensúlyozó hatásával lenyűgöző támogató. Bevallom, ez az egyik nap tél van, a másik nap már tavasz váltakozás nyomán ébredő feszültség terén szükségem is van a segítségére…

De azért mégiscsak tél van még...

Bevallom, hiába a napfény, a melegebb idő, azért nekem a tél a teákról is szól: imádom a kezemben fogni a forró bögrét, érezni a tea átmelegítő hatását. Különösen ajánlom figyelmedbe:

A jázmin könnyed, virágos illata ragyog ki először ebből a keverékből, mely lágy, mégis erőteljes kiegyensúlyozó hatásával lenyűgöző támogató. Bevallom, ez az egyik nap tél van, a másik nap már tavasz váltakozás nyomán ébredő feszültség terén szükségem is van a segítségére…

Nálam mi újság e téren?

Én nagyon szeretem ezt a kora tavaszt sejtető időszakot: már tudom, érzem, hogy jön a megújító, napfényt és madárcsicsergést hozó évszak, csupán várni kell még picit. S e várakozásban kiélvezem a még itt lévő telet, az általa előhívott elcsendesedést. 

A napjaimban is élvezem e kettősséget, hiszen a tavaszi tisztító kúrát készítem elő békés itthonlétem során.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről, híreinkről és akcióinkról

Köszönjük, hogy itt jártál!

Kérlek, fogadd el 10% kedvezményt adó kuponunkat!