Miért méregtelenítsek?

Talán benned is felmerült ez a kérdés. Egy csomó cikk, blog szól erről, de te odafigyelsz a táplálkozásodra, rendszeresen mozogsz, szóval nem igazán látod, hogy nálad milyen hozzáadott értéke lehet egy méregtelenítő programnak. És egyáltalán honnan jutna méreganyag a szervezetedbe…

Kérlek, olvasd tovább a bejegyzést, mert lehetnek benne meglepő információk neked.

Miért jó a méregtelenítés?

Évente akár több kilogramnyi méreganyagot halmozunk fel, mely rendkívül megterheli a szervezeted. Ez energiahiányban, kedvetlenségben, fejfájásban vagy emésztési problémákban akár már fizikai-mentális szinten is érzékelhető. Mindezen tünetektől megszabadulva energikusabban, jókedvűbben tudunk élni, alkotni, szeretni,… 🙂

Honnan jut be a méreganyag a szervezetünkbe?

Tipikus méreganyag források a tartósított élelmiszerek, permetezett növények, klórozott ivóvizünk, vagy a szennyezett levegőnk, nem is beszélve a háztartási és kozmetikai termékekről. Nyilván odafigyeléssel, a lakókörnyezet megválasztásával csökkenteni tudjuk a minket érő terhelést, de sajnos valamennyi akkor is ér minket.

Tulajdonképpen mi a méregtelenítés?

A szervezetünk természetesen fel van készülve erre a feladatra, amit napi szinten becsületesen végez: a bevitt anyagokból kiszűri a számára építő, tápláló elemeket, a salakanyagot, méreganyagot pedig igyekszik hatékonyan eltávolítani. (Gondolj a májad, a veséd vagy akár a bőröd tisztító munkájára.)

Akkor van probléma, ha a bevitt anyagok mennyisége nagyobb, mint amit a szervezet le tud kezelni… 

Hogy tehetsz magadért, a tisztaságodért minden nap? Milyen szokásokat alakíts ki?

Nagyon fontos kérdéseket tettél fel! Meggyőződésem, hogy a mindennapi egyszerű és könnyen végezhető szokásokkal rengeteget tudunk magunkért, a jóllétünkért tenni. Persze kérdés, hogy milyen szokásokat is alakítsunk ki…

E kérdés megválaszolására összeírtam neked néhány ötletet, amit napi vagy heti szinten érdemes végezni azért, hogy csökkentsük a bennünk lévő méreganyagokat. Ne izgulj! Egyik sem nehéz, kevés eszköz kell hozzájuk, és többségében alig igényelnek a részedről plussz időt. 

Kíváncsi vagy, hogy milyen 8 mindennapi méregtelenítési tipp van a könyvben? Ha igen, akkor kérlek, az alábbi linkre kattintva kérd. 

Ne feledd, nem nagy és nehéz dolgokat kell tenned a céljaid eléréséért, hanem csak keveset, de azt minden nap. Ma mivel segíted a szervezeted méregtelenítési folyamatait?

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
Kosár
×
×

Cart

Értesülj elsőként új bejegyzéseinkről, híreinkről és akcióinkról

Köszönjük, hogy itt jártál!

Kérlek, fogadd el 10% kedvezményt adó kuponunkat!